Království prstenu

21.01.2011 10:20

Tento film má snad v každé zemi jiný název (Dark kingdom: Dragon king, Nibelungen, ...).

Jedná se o jedinečné dvoudílné zpracování germánské legendy, která inspirovala tvorbu J.R.R. Tolkiena (jak již z názvu vyplívá) a také Richarda Wagnera.

Recenzi filmu (tu si můžete přečíst například zde).

Film bych doporučil každému, komu se aspoň trochu líbil Pán prstenů. Jedná se pouze o televizní inscenaci, ale nutno říci, že docela kvalitní. Ve filmu jsou k vidění spíše průměrné efekty, které jsou však vhodně použity a dávájí divákovi dojem, že sleduje drahý hollywoodský film. Velmi se mi líbilo zpracování příšery, která v žádném fantasy nesmí chybět - draka. Je vidět že se tvůrci inspirovali ještěry z Galapág a vytvořili tak docela realisticky vypadjícího ještěra a ne nějakou hrozně animovanou loutku, jak už to v podobných (TV filmech) bývá zvykem. Další věcí, která mne příjemně překvapila, byla filmová hudba, na jejíž tvorbě se podílel Ilan Eshkeri, který se později proslavil, soundtrackem k filmu Stardust (Hvězdný prach).

To že se jedná o televizní inscenaci divák pozná na výkonech herců, které jsou až seversky chladné. Což není vzhledem k charakteru některých postav úplně na škodu (královna Islandu), ale v citově vypjatých "uplakaných scénách" působí herecké výkony dost nevěrohodně.

Tailer k filmu: