Pozemní stavitelství II. - průběh zkoušky

31.05.2011 13:30

Průběh zkoušky z POS2 u Ing. F. Čmiela:

Místnost: LPH108

Úspěšnost: 7/38

Na zkoušce jsme museli sedět, tak aby byy mezi námi aspoň dvě místa volná. Vhledem k většímu počtu účastníků zkoušející zvolil variantu 3 otázek, na které jsme odpovídali na vlastní papíry (na jiných termínech byly i varianty s osmi otázkami - tištěné - byly na nich i fotky skladeb střech a paneláků).

Neměli jsme tedy určovat z fotky panelovou soustavu, ale otázky nebyly moc jednoduché (1 otázka = 10 bodů, celkový výsledek z písemky se násobí 2x):

1. Skořepiny - napsat a nakresit vše co víme (rozdělení podl tvaru, materiálu, provádění, ...)

2. Inverzní plochá střecha, střecha DUO, střecha PLUS (nakreslit a popsat skladby)

3. NKS (napsat a nakreslit vše co známe)

 

Opisovat z taháků se na zkoušce docela dá, ale vzhledem k rozsahu učiva musíte mít tahák velmi dobře připravený, zkoušející chodí po učebně a namátkove kotroluje.

Doporučuji se na zkoušku učit z přednášek a speciálně pak nastudovat pojmy na které upozorňoval.

Dobré studijní materiály jsou také skripta od D. Matouškové: Pozemní stavitelství I. a II.

Po zkoušce jsme asi hodinu a půl čekali na výsledky. Kdo chtěl bojovat o lepší výsledek na ústní tak mohl, jinak pokud jste dosáhli aspoň 16 bodů, tak zapsal zkoušku i bez ústního zkoušení.

Nepříjemná kuriozita:

POZOR: jeden student měl z písemky kolem 16b, ze zápočtu měl 35b (měli cvičícího, který dával 35b všem) a zkoušející mu zkoušku nechtěl dát - dosáhl by tak 67b = velmi dobře. Podle Ing. Čmiela jeho zkouška na "dvojku" nebyla a ještě jej zkoušel ústně.